Zašto se za uslugu na ovoj internetskoj stranici plaća članarina?

katSus se financira nevelikim članarinama, iz kojih se pokrivaju troškovi cijelog sustava koji se neprestano razvija i unapređuje u Austriji, kao i troškovi promidžbe stranice i troškovi održavanja. Na stranicama nema oglasa, a osnivači su se obvezali čuvati anonimnost svih članova, što onemogućuje alternativne izvore financiranja.

Osim toga, obveza plaćanja članarine na neki način pruža članovima i zaštitu od površnog udvaranja.

Koja je cijena članarine?

Iznos članarine veže se uz trajanje članstva i iznosi:

·       3 mjeseca - 100 kuna

·       12 mjeseci  - 200 kuna (posebna cijena)

Članstvo se ne produžuje automatski.

Po isteku članstva, profil bivšega člana ostaje pohranjen u sustavu još godinu dana, tako da članstvo možete jednostavno obnoviti. Ipak, ukoliko želite da vaš profil bude izbrisan odmah po isteku članstva, to nam i bez velikih formalnosti možete javiti na adresu

office@katsus.org

Mogu li isprobati stranicu prije nego što platim članarinu?

 Naravno, registrirajte se bez obaveza i postanite pasivni član!

Svi koji se registriraju i ne plate članarinu imaju priliku pretraživati i pregledavati profile članova - pritom će slike članova biti zamagljene, ali su vidljiva korisnička imena i sve što je u profilima napisano.

Na taj način imate priliku procijeniti postoje li na stranici osobe s kojima biste željeli stupiti u kontak. Također, pasivni članovi mogu ispuniti i urediti svoj profil. Ispunjavanjem svih obveznih polja pasivan član postaje vidljiv u rezultatima pretraživanja svim drugim članovima.

Pasivan član može i primati poruke u svoj privatni Poštanski sandučić od ostalih članova - no ne može odgovoriti na njih. Pasivnim članovima onemogućeni su i svi ostali oblici komunikacije - pasivan član ne može se služiti forumom, chatom, ne može ostavljati poruke u knjizi gostiju niti dodavati događaje.Sve funkcionalnosti stranice postaju dostupne po uplati članarine.

katSus kontakt i pojedinosti o bankovnom računu

office(at)katsus.org

(Pon - Pet od 09:00 - 19:00 sati)

Podaci o našem bankovnom računu

Pravna osoba: KATSUS j.d.o.o.

Banka: PRIVREDNA BANKA ZAGREB

IBAN: HR2623400091110641904

Za inozemne uplate: SWIFT CODE: PBZGHR2X

Tko sve može sudjelovati?

Članovi moraju udovoljiti sljedećim uvjetima:

·         dob od najmanje 18 godina,

·         katolik ili osoba u pripremnom postupku za prijelaz na katoličanstvo,

·         uvjerenost u nauk Katoličke Crkve vezan uz brak i obitelj,

·         osoba slobodna za primanje sakramenta braka u skladu s crkvenim pravom, i

·         treba prihvatiti naše Opće uvjete poslovanja.

U nekoliko su nas navrata pitali može li članom postati i netko tko se upravo nalazi usred postupka poništenja crkvenog braka. U takvom je slučaju to potrebno otvoreno navesti u opisu profila.

Kako štitite moju anonimnost?

Kad postanete članom katSusa, sami odabirete svoje korisničko ime. Pojavljujete se jedino pod tim imenom. Ako vam netko napiše pismo, ili ako vi želite pisati nekome, koristit ćete svoj interni e-mail. Tako do vas ne može doći nitko izvan sustava katSusa, a ne može se saznati ni vaš identitet, niti vaša privatna e-mail adresa. Svoje osobne podatke za kontakt trebate javiti samo nama, i to iz sigurnosnih razloga, no mi ih ne prosljeđujemo nikome bez vašeg izričitog odobrenja. Hoćete li i kada ćete s nekim iz sustava katSusa razmijeniti svoje osobne podatke prepuštamo isključivo vašoj odluci.

Hoću li na katSusu doista pronaći partnera za cijeli život?

katSus je tek jedna od mnogih mogućnosti koje Bog može iskoristiti da bi upravo vama predstavio osobu s kojom ćete provesti cijeli život. Naravno, nema „jamstva“ da ćete upravo ovdje naići na Pravoga ili Pravu, ili da će neko od ovdašnjih pozanstava doista biti okrunjeno brakom. No, pisma zahvale koja nam pristižu od naših članova pokazuju da je upravo katSus za mnoge bio – pravi put   (ovdje možete pročitati neka od njih). Želite li pak saznati hoće li vam se članstvo u katSusu „isplatiti“, onda prvo krenite u „pretraživanje“  – tako ćete i bez obveze učlanjivanja moći vidjeti tko se sve nalazi u sustavu, a dobi je koja odgovara vašoj i nalazi se u vašoj blizini.

Je li internet dovoljno ozbiljno mjesto za upoznavanje partnera s ozbiljnim namjerama?

Da, zato što je internet danas već postao nezaobilaznim dijelom naših života. On je kao medij neutralan – može se koristiti u dobre, ali i u loše svrhe. I baš kao što se ponekad odlazi na kakvu zabavu ne bi li se možda upoznao muškarac ili žena života, jednako tako ih se može pronaći i na internetu kao najvažnijem sredstvu komuniciranja našega vremena. Naravno, na internetu se na temu upoznavanja partnera može naići i na mnogo neozbiljnih, pa čak i negativnih sadržaja. Neki koriste  anonimnost koju pruža internet i za loše stvari. Upravo stoga i možemo kroz uvjete za sudjelovanje na stranicama katSusa, kroz obvezatnu članarinu te neprestanu raspoloživost usluge za članove katSusa osigurati visoki standard za sve koji iskreno i ozbiljno traže svog budućeg životnog suputnika.

Zašto posredujete baš za brak, a ne tek za upoznavanje i sastanke s mogućim partnerom?

Kao katolički vjernici, mi vrlo ozbiljno shvaćamo nauk Crkve o braku i obitelji. Zbog toga ne želimo povezivati partnere koji bi željeli ostvariti tek nekakav zajednički život „do daljnjega“. Željeli bismo da se ovdje pronađu i upoznaju nadahnuti ljudi, koji bi rado krenuli na svoj zajednički put s Bogom i u crkveni život vjernika. Tome pripada i sakrament braka. Važno nam je to, da se time posreduje duboko razumijevanje ljubavi i njezine osobine darivanja – jer, obećanje što važi za cijeli život, izgovoreno pred Bogom, kao i Njegov blagoslov, neupitni su oblik kojim se sve to potvrđuje.

Zbog čega je katSus – katolički?

Više je razloga koji govore u prilog isključivo katoličkim poznanstvima. Iskustvo nam je pokazalo da se zajednički vjerski život supružnika (što  je važan sastavni dio braka!) može znatno lakše ostvariti ukoliko se među ionako uvijek postojeće razlike i osobine ne umiješaju još i vjerska ograničenja. Usto, vjerski je odgoj djece - u našem društvu ionako vrlo zahtjevan - kod djece roditelja različite vjeroispovjesti često i mnogo teži. Ciceronov opis prijateljstva kao „sklada u Božjim i ljudskim stvarima“ sigurno će lakše uspjeti između dvoje katolika, posebno kada su okruženi  ne baš kršćanski nastrojenom okolinom. Specifičan katolički nauk o ljudima, obitelji i svijetu zapravo je snažan zajednički nazivnik, koji u mnogim pitanjima omogućuje više tolerancije i razumijevanja za drugoga.  

No, važno nam je ustvrditi i to, da se - kao vjerničke obitelji, za kakvima ovaj naš svijet danas vapi - radujemo i brakovima među parovima miješanih vjeroispovjesti te da svima želimo Božji blagoslov. Na vaš upit rado ćemo vas uputiti i na mjesta za upoznavanje mogućih bračnih partnera drukčijih svjetonazora.

Ne bismo li takve bitne stvari – poput upoznavanja budućeg supružnika – ipak trebali prepustiti izravnom djelovanju Božjem?

Već je i Goethe znao:  „Bog nam daje orahe, ali ih ne otvara sam.“ Vjera u Boga i osobna inicijativa nisu u suprotnosti, jer Bog i računa s našim nastojanjem da dopremo do ciljeva za kojima čeznemo. Ova internetska stranica pruža jednu od mnogih mogućnosti da nekoga upoznate te da kroz svoj brak i obitelj štujete Boga.

Pronađi partnera za život


Postani član