Kućni red

Kućni red

Nekoliko savjeta o primjerenom korištenju i ponašanju na katSus.org:

• Budite iskreni i opišite se istinito. Nema potrebe za uljepšavanjem i uvećavanjem, kao ni za prikrivanjem i iskrivljavanjem. Iako je ta potreba razumljiva, ovdje vam to može samo odmoći. Otvoreno  opišite svoj životni plan i sve što vam se sviđa. Popunjavanje profila na katSus.org shvatite kao preispitivanje i artikuliranje vlastitih stavova osobi od povjerenja. Iskrenost je ključ! Sigurni smo da ne želite navesti na krivi put osobe zainteresirane za vas. Zato recite tko ste, a ne tko biste željeli biti. Spomenite i prekomjernu težinu, nizak rast ili ćelavost – otvorenost je većini simpatična jer zahvaljujući tome nitko neće otići kući razočaran nakon prvog spoja. Pripazite i da se ne prikažete gorim nego što jeste. Svi mi imamo svojih mana i slabosti ali se prema njima moramo odnositi realno, ne treba pretjerivati. U ispunjavanju profila nije na odmet objektivno oko – savjetujte se s prijateljima, oni će najbolje znati jeste li se prikazali autentično.

 
•Slika govori više od tisuću riječi . Jedna - ili čak i bolje - više slika izuzetno su važne za vaš profil. Praksa je pokazala da se profilima bez slika pristupa znatno rjeđe. To ne znači da biste trebali staviti bilo koju sliku koju nađete na internetu, tek da biste zadovoljili formu. Slika itekako ima svoju zadaću. Trebala bi prikazivati vas  - autentično i u najboljem svjetlu. Ne želite da zainteresirane osobe dobiju krivi dojam o vama, zato odaberite sliku koja vas dobro predstavlja.  Kada bitrate sliku profila imajte na umu da nije svaka fotografija prikladna. Fotografije s turističkih putovanja kojima dominira krajolik mogu biti lijepa razglednica za prijatelje, ali neće vam pomoći da ostavite dobar dojam na potpunog stranca. Neka vam lice bude u fokusu! Pripazite i na kvalitetu slike – nema previše koristi od  pretamnih i premalih slika.  I nasmiješite se, budite prirodni!

 
• Samo polako! Ne očekujte previše prerano od nekog zanimljivog katSus poznanstva. Poruke i e-mailovi mogu reći mnogo ali svakako ne sve. I dopisivanje vas može dovesti u zabludu . Radujte se komunikaciji, novom poznanstvu pa i osobnom susretu – ali ne polažite odmah svu svoju sreću na odnos u povojima. I zaljubite se preko ušiju – ali pričekajte barem do kraja prvog sastanka!

•Dobro opisane teme o kojima volite razgovarati odskočna su daska za prve poruke u kojima oboje tražite nešto zajedničko. Hobiji i sport, knjige i filmovi, uzori i heroji najbolje su teme za uvod. Oprezno s osjetljivim pitanjima . Uvijek imajte na umu da ne poznajete osobu s kojom razmjenjujete poruke. Neki su skloni staviti srce na dlan već u drugoj ili trećoj poruci, a tek onda primijete da je to bilo previše za drugu osobu . Iskrenost je važna u svakom odnosu, ali potrebni su intuicija i zrno mudrosti da biste prepoznali koje su teme primjerene, a o kojima je prerano govoriti. Ako ste upoznali uživo i iskre su letjele na sve strane, možete otvoriti i osobnije teme.  U osobnom susretu mnogo je lakše prepoznati reakciju drugoga i odmah razjasniti moguće nesporazume.

• Ljubaznost je važna na internetu , možda čak i važnija – jer se nigdje drugdje nije lakše sakriti iza anonimnosti.  Uvijek odgovorite na osobne poruke, čak i ako namjeravate nekoga odbiti. Pristojno "Ne, hvala" uvijek je bolje nego ostaviti drugu osobu odgovora . Kao kršćani moramo biti dobar primjer – pogotovo ovdje. Zamislite kako se osjeća osoba koja s nadom provjerava sandučić i svaki put s razočaranjem utvrdi da odgovora nema. I šutnja često hrani lažne nade. Razmislite kako želite da se drugi korisnici odnose prema vama pa onda to primijenite i u vlastitom ponašanju. Kratkim odgovorom - iskrenim i prijateljskim - pokazujete da poštujete i cijenite drugu osobu. Na taj se način razvija ugodna i prijateljska klima. Dovoljno je napisati „Trenutno sam u kontaktu s nekim drugim - možda ću vam se javiti kasnije. Hvala na razumijevanju. " Ili možda  " Hvala vam puno na poruci, no bojim se da nam se želje ne podudaraju. Vjerujem da ćete naći nekoga tko vam bolje odgovara, pratim vas molitvom. " Pravilo je samo jedno – čuvajte srca drugih onako kako biste željeli da drugi čuvaju vaše.

• Privatnu adresu ne otkrivajte prerano. Prvi osobni susret ni pod kojim okolnostima ne dogovarajte u nečijem domu. Mjesto susreta mora biti javno. Obično ga bira dama, važno je da se radi o mjestu na kojem se ona osjeća sigurno. Pitanje sještaja obično se javlja kada dogovarate susret s osobom koja živi u drugome gradu i netko od vas će putovati više sati da biste upoznali. Nema mjesta dilemi, čak i ako to znači plaćanje hotela.


• Ako na prvom spoju zaključite da osoba s kojom ste izašli vjerojatno nije vaš životni partner, nemojte zavlačiti. Recite to čim prije kako ne biste davali lažne nade. Suočavanje s razočaranjem znak je unutarnje zrelosti, kao što je i prihvaćanje takve odluke. Čak i kada je najteže, imajte nade i pouzdanja.

•Internet je samo sekundarno mjesto susreta . Ne trošite previše vremena na web stranicama, radije se okružite ljudima i otvorite se novim susretima. Mnogo je mjesta na kojima možete upoznati katolike samce. Smognite hrabrost i uključite se u crkvena zbivanja, uz povjerenje da Gospodin usmjerava sve što je dobro i pravedno .

•katSus.org predano radi na otklanjanju svakog površnog koketiranja. Ukoliko doživite i najmanju neugodnost, molimo da nam to odmah javite!

 
• Neka vaše traganje za bračnim drugom na katSus.org i izvan njega uvijeg bude praćeno molitvom. Bog vidi svaki kutak naših srca. Ni jedna vlas nam ne pada s glave bez njegova znanja i volje. I on želi da ga pitate. Zato molite svaki dan za osobu s kojom ćete provesti život i u potpunosti se pouzdajte u Božju providnost.

• I mi se želimo radovati s vama! Ako se zaručite i oženite za osobu koju ste upoznali preko katSus.org, bili bismo jako zahvalni da nam se javite kratkom porukom ili – još bolje - fotografijom!

Tehnička upozorenja:

• Budite oprezni prilikom kreiranja korisničkog imena : nemojte koristiti razmake!
• Budite pažljivi kada dodajete fotografije : fotografije profila bi po mogućnosti trebale biti četvrtaste. Možete dodati najviše 6 fotografija .

Pronađi partnera za život


Postani član