Klaudia i Filip: Čvrsta odluka za brak i predbračnu čistoću

Želja za brakom kod Filipa i mene postojala je već dugo, no Gospod je odlučio prvo ispraviti naše puteve te nas tek onda spojiti. Naime, prije nego što sam upoznala Filipa i prije nego je on upoznao mene, nismo živjeli u čistoći. Iako smo oboje imali iskrenu želju upoznati pravu osobu za sebe, tražili smo je na krive načine.

Od najranije mladosti sam se gubila u promiskuitetu, željom za prihvaćenošću te svjetovnim užicima. Tek nakon što sam pala u potpuni očaj i dozvolila Bogu da me dotakne, moje srce se polako počelo mijenjati. Bio je to dugotrajan i mukotrpan proces obraćenja (koji i danas traje) tijekom kojeg sam se odlučila da ću ovoga puta prvo ostati vjerna Gospodu.

Čvrsto sam odlučila živjeti u čistoći sve do braka, prihvaćajući činjenicu da možda i neću pronaći osobu za sebe. Filip je isto tako donio čvrstu odluku za sebe te se obvezao Gospodinu vjerujući da će mu On pokazati pravi put za njegov život. Nakon otprilike tri godine samoće na nagovor svoje prijateljice otvorila sam Katsus profil preko kojeg sam upoznala Filipa. Nismo živjeli u istom gradu, no Filip je vrlo brzo došao kako bismo prošetali i popili kavu. On je od početka bio siguran u to da sam ja prava osoba za njega, dok sam ja bila puno nesigurnija i opreznija. Iako sam imala velike strahove, u svom sadašnjem mužu sam pronašla sve vrline za koje sam molila: on je strpljiv, nježan, iskren, vjeran te me prihvatio onakvu kakva jesam, sa svim svojim slabostima i grijesima.

Tijekom veze smo se suočili  s više problema poput sumnjičavosti okoline te fizičkom udaljenosti. Ni hod u čistoći nije bio potpuno lagan, posebice kako je vrijeme sve više prolazilo, no to je bila odluka koja nas je najviše spojila, odluka zbog koje smo se vrlo dobro naučili slušati, razgovarati te poštovati jedno drugo. Zbog nepredviđenih obiteljskih okolnosti vjenčali smo se samo u prisutnosti kumova u kamenoj crkvi u Dalmaciji. Iako nije sve bilo kako smo prvotno zamišljali, sve je bilo predivno i upravo onako kako je trebalo biti.

Upravo kroz nepredvidive situacije Gospod nas je oblikovao i učio kako je Njegov plan najbolji iako ga nekad ne razumijemo. Zahvalni na sakramentu predivnog braka sklopljenog devet mjeseci nakon razmjene prve poruke na Katsusu, šaljemo ovo svjedočanstvo kao poticaj svima - neovisno o tome jeste li stariji ili mlađi, jeste li nedavno postali kršćani ili ste to od rođenja, neovisno o vašoj prošlosti i ranama - vjerujte Kristu i Njegovom planu. Sve vas u ljubavi potičemo da izaberete hod u čistoći te čvrsto odlučite sve predati Gospodu Bogu koji vas neće iznevjeriti. 

Klaudia i Filip

Sve priče sretnih parova

Pronađi partnera za život


Postani član