Milan i Matea - Vrijedilo je čekati!

Evo da vam napišem kratko svjedočanstvo kako sam upoznao svoju suprugu na katsusu.

Član sam vaše stranice negdje oko 4 godine, jedno vrijeme aktivan, pa neaktivan, i prije godinu dana planirao sam to skoro ugasiti, dok nisam primio jednu zanimljivu poruku.

Bila je to poruka od moje sadašnje supruge, koja me htjela upoznati jer je na mom profilu vidjela, odnosno osjetila nešto posebno. Otišli smo na prvu kavu, i izgledalo je kao da se poznajemo već dugo vremena. Tako su krenule i ostale kave, odnosno naši susreti, gdje smo se počeli otvoreno upoznavati, pričati o željama, ciljevima i otkrivati zajedničke vrijednosti. Ne da smo se poklopili u zajedničkim ciljevima, nego sam imao osjećaj da dobivam i više nego što sam tražio. Iskreno, tražio sam najprije kraljevstvo Božje, a za ostalo sam vjerovao da će se dodati.

Da se vratim na opis profila. Da, dosta sam obilato napisao o sebi, bio sam iskren jer sam smatrao da nemam što kriti, i da taj opis nekako predstavlja moj identitet, osobito kršćanski. Primao sam mnoge poruke, mnoge su mi djevojke govorile da sam prezahtjevan, da previše tražim i sl., ali me to nije obeshrabrilo, i ujedno mi je bilo znak da se iste te osobe ne slažu sa vrijednostima koje ja živim i želim živjeti sa svojom budućom suprugom.

Izgledalo je kao da moram rušiti sebe i one vrijednosti koje mi je Gospodin usadio u mene da bih se nekom svidio, ali to nipošto nisam želio. Odlučio sam čekati i biti strpljiv, pa se to strpljenje na kraju isplatilo.

Matea i ja smo se upoznali početkom ove godine, točnije sredinom siječnja 2022, i otišli na prvu kavu 19.01.2022, kada je započela velika devetnica Sv. Josipu. To mi je ujedno bio i prvi znak. Nastavili smo dalje uz zajedničku molitvu, prisustvo na Sv. Misama i iskrenom komunikacijom o životnim ciljevima, očekivanjima i vrijednostima. Sve se nekako slagalo, a odlučili smo pronaći i duhovnika da nas vodi skupa, što nam je također pridonijelo uvelike u našem zajedničkom rastu, te individualnom i zajedničkom radu na sebi.Također, odlučili smo se i za predbračnu čistoću koja je zapravo najviše učvrstila naš odnos i povezala naše duše.

Zaručili smo se u lipnju 2022, kada je bio Sv. Josip, zaštitnik naše domovine Hrvatske. Vjenčali smo se sad krajem studenog 2022.

Ono što bih želio posebno istaknuti je da je katsus samo bio pomoćno sredstvo preko kojeg je Gospodin spojio mene i moju suprugu. Niti to ne bi bilo dovoljno da prije toga individualno nismo radili na sebi, jer kad smo se sreli, nakon par kava i ugodnih razgovora, izgledalo je kao da nas je Gospodin već dugo vremena pripremao jedno za drugo.

Dakle, bitno je biti pripravan, raditi na sebi i uzdati se u Gospodina da će on pronaći put. Možda će to biti slučajni susret na nekoj duhovnoj obnovi, susretu mladih, u nekom trgovačkom centru za vrijeme čekanja u redu, a možda i katsus, ne znate, ali trebali bi biti i otvoreni svim onim normalnim putevima (katsus, holydate, skupovi mladih u Karlovcu i sl.). Dakle, vaše je da date sve od sebe što možete, a ostalo će Gospodin napraviti.

Ono što bih još htio napomenuti je da budete iskreni na kavama, da odmah otvorite karte možda na drugoj ili trećoj kavi, ili kako procijenite, pa ćete na taj način vrlo brzo vidjeti odnosno prepoznati da li ima potencijala da se i dalje nastavite viđati i upoznavati.

Razgovarajte o svemu, otvorite svaku temu za koju smatrate da je bitna za život, i samo čvrsto uz Gospodina krenite zajedno naprijed.Ako osoba i ode od vas nakon što otvorite karte, zahvalite Gospodinu, jer ta osoba vjerojatno nije ni bila za vas.

I meni su mnogi znali govoriti da ne budem odmah iskren na početku, zapravo otvoren, jer bi se druga osoba mogla preplašiti i pobjeći. Pitao sam se sam: čega se ima preplašiti? Ako se boji istine, onda neka bježi… nikoga nisam slušao nego sam u tom trenutku radio ono što sam po savjesti smatrao da je ispravno i istinito.

Dok čekate, preporučam čitanje literature: Brak za novo vrijeme, Pet jezika ljubavi, Ljubav i partnerstvo, Teologija tijela, Glava obitelji… izvrsne knjige za spoznavanje dublje slike sakramenta ženidbe i osobnu pripremu

Sve priče sretnih parova

Pronađi partnera za život


Postani član