Kako pristupiti potrazi za partnerom?

Iskoračiti u nepoznato, izložiti se potpunim strancima i reći: da, živim samačkim životom a čeznem za brakom - nije nimalo lako. Za to je potrebna velika hrabrost i predanje a zamke padanja u malodušje su velike.

Često postoje dva mišljenja kada je riječ o katoličkom samačkom životu: S jedne strane, apostol Pavao nam govori da je dobro biti samac jer tada možemo svu svoju usredotočenost i ljubav usmjeriti Bogu (1. Korinćanima 7:25-28). Bog nam daje sve što trebamo i kao kršćani znamo da možemo pronaći mir i radost u svim fazama našeg života kroz povezanost s našim Ocem na nebu.

Sekularne kulture također su se složile da i osobe bez partnera mogu i trebaju biti zadovoljne,  i samački život može biti itekako ispunjen!

S druge strane, ne smijemo zaboraviti da nas je Bog također stvorio kao ljude, muškarce i žene koji čeznu za bliskošću i ljubavlju. Zato naše želje za partnerom nisu samo sebične, već ih je Bog stavio u naša srca: “I reče Jahve, Bog: "Nije dobro da čovjek bude sam: načinit ću mu pomoć kao što je on.” (Postanak 2:18)

Stoga ne moramo potiskivati činjenicu da čeznemo za partnerom i obitelji. To ne znači da smo nezahvalni ili nezadovoljni svojim životom, već da imamo pravo od Boga slijediti ovu čežnju. Reći Mu za ovu čežnju. Moliti za ovu čežnju. I poduzimati korake u skladu s poticajem odozgo.

A dok smo samci, prihvatimo i to kao dar - svu svoju ljubav usmjerimo Bogu i otvorimo se Njegovoj milosti. Jer Život ne smije biti na čekanju dok mi čekamo pravu osobu.

Obilje blagoslova!

Vaš katsus.org

 

Sve vijesti

Pronađi partnera za život


Postani član