Četiri lekcije smisla za one koji čekaju

Kako uživati u samaštvu a ne mrmljati čekajući? Piše: Ana Bunčić

 

 1. Život se događa ovdje i sada.

Ne jednom kad budeš u vezi, zaručništvu, braku, majčinstvu, očinstvu, nego sada, ovdje, kad si sam ili sama sa sobom i svojim čežnjama, sa životom kakav trenutno jest. Tvoj je, jedan je, jedinstven i darovan. Zato ga živi punim plućima i prisutno. Radi svoj posao najbolje što možeš, volontiraj najbolje što znaš, budi tu za svoju obitelj i prijatelje. Živi ovdje i sada.

2. Zatvori vrata crnim mislima i samosažalijevanju.

Zdrave veze formiraju zdravi ljudi. Vrijeme koje ti je darovano iskoristi za rad na sebi - pitaj se što uopće želiš od druge osobe, od veze, od braka. Pitaj se što ti možeš ponuditi drugoj osobi - ima li još nečega za čim žališ, što nisi riješio ili riješila, a trebalo bi riješiti?

Cijeli život je jedan rad na sebi, i ne mislim tu reći da čekaš dok ne postaneš savršen ili savršena da uđeš u vezu ili brak (tu te tek čeka novi poligon), ali zašto ne učiniti sada one korake za koje imaš priliku?

3. Odmori se u povjerenju 

Nisi sam i nisi sama, odmori se u povjerenju da nisi slučajnost, nisi produkt nekog hira… već Onaj koji te stvorio zna i što će s tobom. On nas najbolje poznaje i za svakog ima posebnu pedagogiju. Dugotrajna je i teška, iziskuje bačvu strpljenja, živaca i ocean nade, ali ono što ništa ne vrijedi, ništa ni ne košta, zar ne?

4. Živeći tako, u zadovoljstvu sobom, svojim životom, odnosom s Bogom i odnosima s ljudima koji su ti darovani na tvom životnom putu, ono što ti je Bog namijenio, sigurno neće izmaknuti.

Radujem se tvom svjedočanstvu!

Sve vijesti

Pronađi partnera za život


Postani član