Osamdesetak okupljenih u Solinu - osvrt i najave događanja u Dalmaciji

Nakon 1. nacionalnog susreta živnula su i lokalna okupljanja katoličkih samaca. Pročitajte kako je bilo u Solinu!

Nakon jako uspješno organiziranog  1. Nacionalnog susreta osoba otvorenih za katolički brak u Karlovcu, u organizaciji katoličke udruge Prilika za Susret i katSusa, susreti takve vrste nastavljaju se događati i u ostalim dijelovima Lijepe naše.

Tako su se katolički samci okupili u utorak 08.11.2022 u Solinu u župi Gospe od Otoka.

Iako su obavijesti o spomenutom susretu išle samo na društvenim mrežama (dakle bez obavijesti na oglasnim pločama po župama i bez značajnijih medija), okupilo se u Solinu više od 80 osoba, što je po mišljenju organizatora jako velik uspjeh. 

U prekrasnoj bazilici Svete Obitelji, bilo je klanjanje pred Presvetim Oltarskim sakramentom. Poslije klanjanja prisutnima se obratila organizatorica Mira Barbarić, koja je u kratim crtama predstavila buduće aktivnosti.

Susreti u Solinu će se nastaviti održavati utorkom, svakih 14 dana (izuzetak će biti kada su blagdani zbog kojih će prostor biti zauzet). Svaki pojedini susret u župi je drugačijeg tipa.  Sljedeći susret utorkom predviđen je u pastoralnom centru. U planu je imati predavanja, i različite druge sadržaje ali drugi dio svakog pojedinog susreta predviđen je za druženje sudionika.

Pored druženja u župi Gospe od Otoka, planira se i razna okupljanje i zajednička druženja van župe, kao odlasci na izlete, hodočašća, tečajevi plesa, zajednički odlasci na kuglanje i slično. Zainteresiranim se sugeriralo da se priključe u WhatsApp grupu jer će obavijesti o spomenutim aktivnostima svakako biti u grupi. Inače spomenuta grupa  svakim danom ima sve veći broj članova.

Na susret su došle osobe iz različitih dijelova Dalmacije. Pored župljana iz Solina, zatim Splita i mjesta u blizini, bilo je također sudionika koji su došli iz udaljenijih krajeva kao što su Vodice, Zadar…

Nakon klanjanja pred Presvetim, sudionici susreta su se zadržali u ugodnom i neformalnom druženju ispred bazilike. Bilo je tu, upoznavanja, razmjena brojeva, dijeljenje iskustava iz Karlovca...

Mira je nakon nekog vremena svih pozvala da se druženje nastavi u obližnjem kafiću. U ugodnoj atmosferi druženje je potrajalo još nekoliko sati.

Nakon susreta, organizatoru su se javile osobe u želji da dobiju broj mobitela osobe s kojom su prethodno komunicirale. U takvim situacijama, organizator svakako, prvo traži dozvolu osobe čiji broj se traži, te ako ona pristane, broj mobitela može dobiti onaj tko je zatražio. Jučer u Solinu, brojevi su razmijenjeni…. Tko zna možda se nešto veliko dogodi u životima tih ljudi. Dao Bog da bude tako.

U državi koja broji manje od 4 milijuna stanovnika i više od 300 tisuća osoba u zrelijim godinama koji nisu pronašli srodnu dušu, čini se da je konačno došlo vrijeme da to postane važna tema. Hvalevrijedne stvari na ovom polju rade već spomenute udruge Prilika za Susret i katSus koje u narednom periodu imaju niz planiranih aktivnosti. Ovu temu prepoznaju i mediji i o ovoj temi se sve više priča. Dao Bog da bude Njemu na slavu i na dobrobit ljudima.

 

Autor: T.J.

Sve vijesti

Pronađi partnera za život


Postani član