Tko je osoba iza ekrana? Savjeti za sigurno upoznavanje na katSusu

Evo što trebate znati o sigurnom i privatnom korištenju katSusa kako bi iz stranice izvukli najviše koristi.

U online divljem zapadu naseljenom prevarantima i hakerima, stranice za upoznavanje postavljaju nove izazove u pronalasku partnera. Katsus nije iznimka.  Sve je teže utvrditi dopisujete li se  s osobom koja se predstavlja, a tu je i pitanje podataka koje dijelite s drugim korisnicima, primjerice informacije s društvenih mreža - što vas može dovesti u opasnost ako dođu u krive ruke.

Prilikom stvaranja profila za upoznavanje, trebat ćete se predstaviti kroz pitanja profila. No, prilično je lako pratiti nekoga online ako znate njegovo pravo ime i zanimanje. Zbog toga ne savjetujemo korištenje punog imena i prezimena za korisničko ime.

Ako vaš profil na aplikaciji za upoznavanje ima fotografiju koja se također pojavljuje na vašem Instagramu ili Facebook računu, bit će lakše nekome vas pronaći na društvenim mrežama. A

Naši korisnici katkad kritiziraju sporiju rekaciju stranice i zbog toga rado prebacuju razgovor na aplikacije za izravnu komunikaciju poput WHat's appa ili Vibera. Istina je da takve aplikacije deklarativno poštuju zlatni standard zaštite sigurnosti - enkripciju. Znači li to da je bolje i privatnije premjestiti razgovore na WhatsApp?

Baš i ne. Iako će vaše WhatsApp poruke biti potpuno privatne, nije tako jednostavno suzbiti neko loše ponašanje. Zato preporučamo da se što duže zadržite u komunikaciji na katSusu - kako bi vam pomogli da ostanete sigurni. Komunikaciju koja se odvija izvan stranice ne možete izravno prijaviti, kao ni bilo kakve oblike zlostavljanja ili drugih neprihvatljivih ponašanja putem interneta. Iako mi isključujemo osobe za koje naši članovi podnesu dokaze da krše pravila stranice i izravnim oblicima komuniciranja, postupak dokazivanja je puno zahtjevniji i ograničava našu mogućnost reakcije. 

SAVJET katSusa: U početku upoznavanja zadržite se na stranici sve dok ne osjetite da poznajete osobu s kojom razgovarate i dok ne dogovorite prvi susret - osobne podatke i broj telefona nemojte davati sve dok osobu ne upoznate uživo na javnom mjestu. 

Iz našeg iskustva vidimo da se većina prijevara i neprihvatljivog ponašanja događa na WhatsAppu ili putem SMS poruka nakon što je razgovor prebačen s katSusa i prevarant ima slobodu manipulirati.

Prevaranti i osobe koje se lažno predstavljaju uglavnom nemaju strpljenja za dugo dopisivanje, a ako se dopisujete s nekim dovoljno dugo veća je vjerojatnost da se razotkrije.

Zadržavajući se u komunikaciji na stranici imate mogućnost prijave razgovora i korisnika, gdje možemo odmah reagirati. Točno, WhatsApp vam također omogućuje blokiranje ljudi, ali ima i drugih stvari koje treba uzeti u obzir. Prebacivanje na WhatsApp zahtijeva razmjenu telefonskih brojeva, što može vas čini puno lakšom metom. Zato ponavljamo - Vrlo je važno zadržati razgovore unutar platforme sve dok niste potpuno sigurni u osobu s komunicirate. Također, vrlo je neoprezno povezati svoje račune na društvenim mrežama s vašim profilom za upoznavanje,  zbog toga svako isticanje profila na instagramu, facebooku ili slično - brišemo!

Sve vijesti

Pronađi partnera za život


Postani član