Susret u Karlovcu - Osvrt sudionika

Donosimo svježe dojmove jednog od sudionika 1. Nacionalnog susreta osoba otvorenih za katolički brak

Dragi prijatelji imam potrebu s vama podijeliti još uvijek sveže dojmove s upravo završenog 1. Nacionalnog susreta u Karlovcu.
Susret je opravdao sva očekivanja i učiteljskim riječnikom zaslužuje ocjenu odličan. Hajdemo vidjeti što smo sve imali danas u Karlovcu. Prije svega jako velik broj osoba (300 ili 400 ili više...) koji su došli u svetište svetog Josipa na susret i molitvu.

Duh susreta je bio takav da smo se svi osjećali ugodno, lijepo, prihvaćeno... Dakle imali smo kvalitetno i ispunjeno vrijeme prožeto duhovnošću i druženjem.

Zatim, svjedočanstva bračnih parova bila su iskrena, dobronamjerna i poticajna. Bilo je jako lijepo čuti kako iskustva tako i savjete supružnika.

Odabir mjesta susreta je pun pogodak. Nacionalno svetište sv Josipa je na "pola puta" onima koji dolaze iz udaljenijih krajeva Lijepe naše, a sveti Josip veliki zagovornik u potrebama. Kod monsinjora Sente se vidjelo neskriveno oduševljenje što smo baš tu. Svaka njegova riječ, kako u propovijedi tako i u kasnijim izlaganjima odisala je produhovljenošću i dobrohotnošću. Iskreno, jako sam se dobro osijećao slušajući ga. Isto vrijedi i za časnu sestru Ljiljanu.

Pauze za kavu kod ovakvih susreta nisu nešto zanemarivo. Dapače, prilika da se sudionici susreta druže, upoznaju novu osobu, razmjena iskustava...

Veličinu i značaj, ovog, prvog nacionalnog susreta vjerojatno ćemo moći procijeniti tek s vremenskim odmakom. U svetištu su se pojavile gotovo sve nacionalne i nekoliko lokalnih televizijski kuća. Iako znam da svi neće dijeliti moje mišljenje, smatram da je ovo još jedna jako pozitivna stvar. Ovo će biti tema o kojoj će se pričati. Sigurno će tako potaknuti na razmišljanje osobe koje ova tema "boli" ali je stalnu guraju pod tepih. Mnogi ljudi koji još nisu čuli za Priliku za Susret i katSus sada će biti upoznati. U budućnosti više će se i lakše izaći u medije ako to bude trebalo. Vjerojatno će lakše biti i organizirati neki novi (lokalni ili nacionalni) susret jer će zainteresiranih biti više budući da su upoznati s djelovanjem spomenutih udruga.

Podržavam ideju da ovakav nacionalni susret bude svake godine u Karlovcu u svetištu sv. Josipa. Svakako podržavam i smatram jako, jako važnim da se cijela "priča" razgrana kapilarno po cijeloj Hrvatskoj, uz naravno želju i obavezu da djelovanje bude u duhu katoličanstva. Mislim da spomenute udruge trebaju po ovom pitanju biti prve prepoznatljive u cijeloj državi. Dalek je to možda put, ali je danas u Josipovu domu odabran pravi kurs. Dao nam Svevišnji blagoslov za rad na njegovoj njivi. Njemu na slavu, i na dobrobit slugu Njegovih.

Sve vijesti

Pronađi partnera za život


Postani član